Schemalagd backup

Navigation:  Backup/Återställning/Flytt >

Schemalagd backup

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Detta avsnitt förutsätter att Ni har god datorvana och känner till Windows Schemaläggaren och kan göra körbara bat-filer.

Dessa inställningar skall göras på den datorn/servern där Firebird SQL är installerat.

Skapa en bat-fil (tex. backup.bat) och spara den på ett lämpligt ställe (tex. i SWINX ScanLev katalogen).

I filen skapar du en rad för varje databas Ni vill ta backup på. Glöm inte att från version 4.0.0 även inkludera systemdatabasen licenser.fdb.

Använd följande syntax för dom olika raderna:

gbak.exe -user SYSDBA -pas masterkey -B "localhost:C:\ProgramData\SWINX\scanlev\licenser.fdb" "c:\backup\licenser.fbk"

gbak.exe -user SYSDBA -pas masterkey -B "localhost:C:\ProgramData\SWINX\scanlev\scanlev.fdb" "c:\backup\scanlev.fbk"

Provkör så att bat-filen tar backup på filerna Ni har angett.

Lägg sedan till ett jobb i Windows Schemaläggaren som kör bat-filen på önskade tidpunkter. *.fbk filer är perfekta att sedan ta backup på via band- eller moln-backup tjänster.

Mer information om Firebird SQLs backup tjänst får Ni om Ni via Kommandotolken skriver "gbak.exe -?".

Vid frågor kontakta supporten.